Praktijk nieuws januari 2022

Nieuws jan 22 Move & Mind

Praktijk nieuws januari 2022

Praktijk nieuws

Allereerst: ik wens jullie een sportief, inspirerend en ontspannen 2022!
In deze mail breng ik je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de praktijk.

 • Nieuws van Marieke
 • Nieuwe gezichten in de praktijk
 • Indexatie van tarieven
 • Wachtlijst
 • Corona regels in de praktijk

Nieuws van Marieke

Zoals velen van jullie weten was ik in verwachting van twee meisjes. Op 4 november zijn Yinthe en Fyenne geboren. 5 Weekjes te vroeg waardoor we nog eventje in het ziekenhuis verbleven maar inmiddels genieten we thuis van de meiden.

Twee nieuwe gezichten:
Nienke van Wijngaarden en Sytske SlagerSinds september is Nienke (foto links) het team van Move & Mind komen versterken. Nienke is een zeer ervaren fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut, ze heeft lang ervaring opgedaan in de revalidatie en neemt deze kennis en kunde mee naar de praktijk. We zijn hartstikke blij met de expertise en gezelligheid die Nienke meebrengt naar de praktijk!
Nienke werkt op woensdag en donderdag en is te bereiken via nienke@move-mind.nlSinds oktober is Sytstke (foto rechts) het team van Move & Mind komen versterken. Sytske is lichaamsgericht coach en is o.a. opgeleid bij het ITIP. Sytske helpt zowel jongeren als volwassenen met allerlei coachings vraagstukken. Sytske werkt lichaamsgericht en is heel creatief. Het zal je verassen wat voor inzichten je opdoet tijdens haar sessies. Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met haar enthousiasme binnen de praktijk.
Sytske werkt op wisselende dagen en is te bereiken via sytske@move-mind.nl

Indexatie tarieven

Per 1 januari 2022 zijn de tarieven opnieuw geïndexeerd. De nieuwe tarieven vind je hier. Heb je een restitutiepolis? Dan is de kans groot dat je van je de factuur volledig vergoed krijgt van je zorgverzekeraar.
Heb je vragen over vergoeding of tarieven? Stel ze gerust via de mail.

Wachtlijst

Helaas hebben we op het moment te maken met een wachtlijst in de praktijk. Het liefst helpen we iedereen binnen een week en werken we zonder wachtlijst. Helaas is dat al een poosje niet mogelijk. Ik doe er alles aan wat ik kan om de wachtlijst te verkorten. Het tekort aan goed opgeleid en ervaren personeel op de arbeidsmarkt helpt helaas niet mee.

SI hulpvragen
De wachtlijst voor de SI hulpvragen (prikkelverwerking) is het hardst aan het stijgen. Ik realiseer me dat veel clienten van de praktijk al een tijd wachten op een goede behandeling.

Nadat ik i.v.m. mijn bevalling in november en december even wat minder heb kunnen doen, ga ik vanaf januari weer vol aan de slag met het zoeken naar fijne collega’s, waarbij ik als eerst inzet op een ervaren collega die de SI hulpvragen kan oppakken. Hopelijk kunnen we de clienten die al een tijd wachten snel helpen.

Move & Mind blijft open tijdens de lockdown

Gelukkig mogen wij tijdens de lockdown gewoon open blijven. Behandelingen kunnen in de praktijk plaatsvinden. Vind je het fijner om op afstand hulp te krijgen? Wij zijn inmiddels aardig handig geworden in online consulten!

Uiteraard nemen we in de praktijk voorzorgsmaatregelen zodat iedereen zich veilig voelt. Hieronder een paar aandachtspunten:

 • Bij gezondheidsklachten, zoals (neus)verkoudheid, keelpijn, hoesten en koorts of verhoging kan de afspraak niet in het zorgcentrum plaatsvinden. Neem vóór je afspraak contact hierover op. Wellicht kan de behandeling op afstand plaatsvinden.
 • Mondkapje binnen het zorgcentrum is verplicht.
 • Was of desinfecteer voor en na de afspraak je handen. Handen wassen kan in de toiletruimte.
 • Wanneer het voor je kind noodzakelijk is dat er een ouder aanwezig is bij de behandeling, dan maximaal 1 ouder per kind. Indien mogelijk komen kinderen alleen naar hun afspraak.
 • Kom maximaal 5 min van tevoren op je afspraak. Ben je eerder, wacht dan buiten.
 • Neem een groot badlaken en een kleine handdoek mee voor gebruik op de behandelbank.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Of andere vragen? We horen graag van je!

Mail: info@move-mind.nl

Telefoon: 06 1048 7396
The following two tabs change content below.

Marieke Versteegt

Auteur | (Kinder)fysiotherapeut | Bewegingswetenschapper | (Jongeren)Coach op Move & Mind
Marieke Versteegt is de oprichter en drijvende kracht achter Move & Mind. Zij helpt mensen om weer grip te krijgen op de pijn of vermoeidheid via (kinder)fysiotherapie en (jongeren)coaching. Ze deelt ook graag wetenschappelijke informatie via blogs.