De beste verzekeringen voor fysiotherapie en kinderfysiotherapie in 2021

Beste vergoeding fysiotherapie zorgverzekering 2021 Move & Mind de Bilt

De beste verzekeringen voor fysiotherapie en kinderfysiotherapie in 2021

Beste bezoeker van Move & Mind,

Bij deze wil ik je informeren over de zorgverzekeringen en hoe je fysiotherapie en kinderfysiotherapie het voordeligste kan verzekeren. 

Zoals je wellicht in het nieuws hebt meegekregen, is er een actieve beweging ontstaan van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten) die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan.

Ga direct naar het overzicht van vergoedingen contract-vrije fysiotherapie en kinderfysiotherapie* Klik hier

Waarom contract-vrij fysiotherapie en kinderfysiotherapie?

Zorgverleners krijgen ieder jaar van de verzekeringen contracten aangeboden. Hierin worden voorwaarden gesteld waaraan wij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een contract.

In toenemende mate (en dit wordt ieder jaar erger) eisen de zorgverzekeraars meer van ons als zorgverlener, waardoor de kwaliteit in de behandelkamer in het geding komt. We worden o.a. geacht onder een (niet na te rekenen) landelijk gemiddelde te blijven per aandoening (de zogenaamde Behandel Index), we worden geacht iedere client een klanttevredenheid enquête aan te bieden en er zijn financiële sancties wanneer we aan één van de verplichtingen niet voldoen.

Zowel mijn praktijk als in toenemende mate praktijken in het gehele land, willen de kwaliteit juist hoog houden zoals je van ons gewend bent. En met de regels en voorwaarden van de zorgverzekeraars komt dit ernstig in het gedrang. Dit betekent dat ik voor 2021 weer kritisch gekeken heb naar de inhoud van de contracten en tot de conclusie ben gekomen dat ik ook het komende jaar contract-vrij zal werken.

Door contract-vrij te werken kan ik samen met jou, in plaats van de verzekeraar, bepalen wat de beste behandeling is voor je klachten. Zo kan ik zorg op maat te bieden.

De kwaliteit van de zorg is gewaarborgd

Sommige zorgverzekeraars sturen hun klanten brieven waarin gesuggereerd wordt dat contract-vrije zorg kwalitatief minder goed zou zijn. Dit is niet waar.

Ik ben (net als de gecontracteerde fysiotherapeuten) BIG geregistreerd en aangesloten bij het Kwaliteits Register Fysiotherapeuten. Ik volgde de opleiding Fysiotherapie, de universitaire master Bewegingswetenschappen en de master Kinderfysiotherapie. Daarnaast ben ik opgeleid als Sensorisch integratie therapeut en volgde ik de 3-jarige Itip opleiding. Doorlopend volg ik cursussen om up-to-date te blijven.

Hoe wordt contract-vrije fysiotherapie en kinderfysiotherapie vergoed?


Vergoeding niet gecontracteerde kinderfysiotherapie

 

Wanneer je een naturapolis afsluit krijgt je van je verzekering ongeveer 70% van het zogenaamde marktconforme tarief.

Wanneer je een restitutiepolis hebt krijg je meestal het marktconforme tarief vergoed.

Het marktconforme tarief in 2021 is voor kinderfysiotherapie in de praktijk €50,01*.

Waar krijg ik het meeste vergoed?

In dit overzicht* zie je bij welke verzekering je het meeste vergoed krijgt.

De tarieven bij Move & Mind blijven gelijk in 2021. De actuele tarieven kan je hier vinden.

Ga direct naar het overzicht van vergoedingen contract-vrije fysiotherapie en kinderfysiotherapie* Klik hier

Hoeveel behandelingen worden er vergoed?

Kinderen <18 jaar hebben recht op 18 behandelingen per jaar vanuit de basisverzekering. Sluit je ook een aanvullende verzekering af, dan komen er behandelingen bij. Wanneer je kind een chronische indicatie heeft dan wordt er meestal een onbeperkt aantal behandelingen vergoed.

Kinderfysiotherapie gaat niet af van je eigen risico!

Voor volwassenen >18 jaar wordt fysiotherapie uit de aanvullende verzekering vergoed. Je krijgt het aantal behandelingen wat vermeld staat in je polis. Alleen wanneer je een chronische indicatie hebt worden de behandelingen uit je basisverzekering vergoed en moet je je eigen risico betalen.

Voor 2021 adviseert het KNGF – de beroepsgroep van fysiotherapeuten- twee verzekering aan om fysiotherapie voor volwassenen goed te verzekeren. Je kan de folder via deze link bekijken.

Ik hoop dat ik je voor het komende jaar een beetje op weg geholpen heb om een goede keuze te maken in het oerwoud van zorgverzekeringen en polissen.

Mocht je meer informatie willen, neem contact op.

*Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleed. Verzekeraars hebben mij deze tarieven telefonisch gegeven. Check altijd zelf of de informatie klopt.

The following two tabs change content below.

Marieke Versteegt

Auteur | (Kinder)fysiotherapeut | Bewegingswetenschapper | (Jongeren)Coach op Move & Mind
Marieke Versteegt is de oprichter en drijvende kracht achter Move & Mind. Zij helpt mensen om weer grip te krijgen op de pijn of vermoeidheid via (kinder)fysiotherapie en (jongeren)coaching. Ze deelt ook graag wetenschappelijke informatie via blogs.