Coronavirus. (Kinder)fysiotherapie weer van start in praktijk

Algemene voorwaarden

Coronavirus. (Kinder)fysiotherapie weer van start in praktijk

LAATSTE UPDATE 02-05-2020 | GEPUBLICEERD 02-05-2020

(Kinder)fysiotherapie gaat weer van start in de praktijk, zij het onder strikte voorwaarden. Ik houd mij hierbij aan de richtlijnen van het RIVM, het triage stappenplan van de beroepsgroep voor fysiotherapeuten het KNGF en de leidraad tot het hygiëneprotocol.

In de praktijk betekent dit voor jou het volgende:

Voorafgaand aan de behandeling vraag ik je de volgende vragen te beantwoorden:

 1. Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 2. Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 3. Leef je met huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 4. Is er bij jou of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Heb je 1 van deze vragen met ‘ja’ beantwoord? De behandeling zal dan op afstand starten. Als blijkt dat de behandeling niet op afstand gegeven kan worden en wel noodzakelijk is, dan kom ik bij je thuis en draag ik persoonlijke beschermingsmiddelen.

Heb je alle vragen met ‘nee’ beantwoord? De behandeling zal ook dan op afstand starten. Als blijkt dat de behandeling niet op afstand gegeven kan worden en wel noodzakelijk is, dan maken we een afspraak in de praktijk en vraag ik je om je aan de volgende hygiëne regels te houden:

 1. Was je handen bij binnenkomst en wanneer je weer weg gaat.
 2. Bij voorkeur vindt de behandeling plaats zonder ouder/begeleider in de behandelruimte, heeft je kind wel begeleiding nodig, dan maximaal 1 ouder/begeleider.
 3. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 4. Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand in en rondom de praktijk.
 5. Gebruik papieren zakdoekjes.
 6. We schudden geen handen.
 7. De face-to-face behandeling wordt direct gestopt als blijkt dat jij of ik toch symptomen van COVID-19 hebben.
 8. We houden de frequentie van face-to-face behandelen zo laag mogelijk, zo mogelijk combineren we met behandeling op afstand.

Uiteraard zal ik mij ook aan deze regels houden, daarnaast mag je het volgende van mij verwachten:

 1. Behandeling vindt alleen plaats als ik en mijn huisgenoten volledig klachtenvrij zijn.
 2. Als ik zonder gebruik van PBM in contact ben geweest met iemand die positief is getest op het COVID-19 virus, blijf ik 14 dagen thuis na het laatste contact.
 3. Ik reinig tussen elke patiënt de ruimte, materialen en deurklinken.
 4. Ik plan meer tijd tussen de patiënten in om het risico van ontmoeting (en daarmee het risico op virus overdracht) te verkleinen.

Heb je nog vragen over de veiligheid van de behandeling? Laat het mij weten!

Ik kijk er naar uit om je (weer) te zien!

The following two tabs change content below.

Marieke Versteegt

Auteur | (Kinder)fysiotherapeut | Bewegingswetenschapper | (Jongeren)Coach op Move & Mind
Marieke Versteegt is de oprichter en drijvende kracht achter Move & Mind. Zij helpt mensen om weer grip te krijgen op de pijn of vermoeidheid via (kinder)fysiotherapie en (jongeren)coaching. Ze deelt ook graag wetenschappelijke informatie via blogs.