Over ons

Hoi! Ik ben Marieke Versteegt

Fijn dat je ons gevonden hebt! Op deze pagina vertel ik je meer over mezelf en waarom ik Move & Mind heb opgezet.

Wij werken in de praktijk met 5 collega’s en daarnaast werken we nauw samen met een aantal aangesloten specialisten.

Zij stellen zich hieronder ook aan je voor.

Over Ons Marieke Versteegt fysiotherapeut kinderfysiotherapeut en lichaamsgericht coach

Move & Mind is aangesloten bij

over ons kngf
over ons de fysiotherapeut
BIG register Move & Mind

Aangesloten bij Bewust Netwerk

De grootste ervaringssite in de zorg

Sensorische informatieverwerking NSSI Move & Mind de Bilt
Move & Mind aangesloten bij NOLK

Move & Mind

Burgemeester de Withstraat 59 G

3732  EJ  De Bilt

KVK nummer 76839915 / Vestigingsnr. 000044591195

BTW ID NL 0031 41 156 B28

Over drs. Marieke Versteegt

Mijn hele kindertijd en jeugd had ik dagelijks last van hoofdpijn. Het had veel impact op mijn leven. Op de middelbare school ging ik een jaar niet naar school. Ik miste de contacten met klasgenoten en vrienden en mijn sport. Op een gegeven moment besloot ik dat ik mij niet meer zou laten kisten door de pijn en ging ik alles weer doen. Ik ging studeren, werken en daarnaast had ik een topsportcarrière. De pijn was er nog steeds, maar ik wilde er geen aandacht aan besteden. Dit alles zorgde ervoor dat ik vast liep, ik was heel lang over mijn grens gegaan en al mijn energie verbruikt.

Ik ging naar verschillende hulpverleners maar niemand kon de oorzaak van de pijn vinden. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd, precies datgene wat ik nu ook van ouders en kinderen hoor.

Tijdens mijn studies (Bachelor Fysiotherapie, Master Kinderfysiotherapie, Master Bewegingswetenschappen) heb ik mij onder andere verdiept in chronische pijn- en vermoeidheidsklachten. 

Ik wilde weten wat de oorzaak van chronische pijn was en nog belangrijker hoe ik het kon oplossen. De geneeskunde zag ik worstelen met deze complexe klachten. Ik leerde verschillende behandelingen die effect hadden bij een grote groep mensen, probeerde ze zelf uit maar deze hielpen mij niet op lange termijn.

Wat te doen tegen hoofdpijn?

In de westerse geneeskunde hebben we de neiging om het lichaam te bekijken in delen: het lijf en het hoofd, het hart en de ziel worden meestal helemaal niet genoemd. Pas toen ik leerde dat het hoofd, lijf, hart en de ziel met elkaar in verbinding staan en hoe ze effect hebben op elkaar, kreeg ik langzaam aan grip op mijn hoofdpijn.

“Je hoofd, lijf, hart en ziel staan met elkaar in verbinding, daarom kan je die niet los van elkaar behandelen”

Ik leerde dat de balans in mijn lijf verstoord was en dat mijn lijf mij iets te vertellen heeft. De oorzaak van mijn chronische pijn kwam boven water. Toen ik meer aandacht ging besteden aan het voelen van mijn lijf, mijn emoties, mijn grenzen en belastbaarheid in acht ging nemen en mijn voeding aanpaste, ging ik mij steeds beter voelen. Daarnaast was het heel belangrijk om te ontdekken wie ik in weze ben, wat mij drijft, waar mijn hart van gaan kloppen en om mijn dromen en verlangens te gaan volgen.

De hoofdpijn is uiteindelijk helemaal weg gegaan.

Het ontstaan van Move & Mind

Mijn eigen zoektocht naar herstel van hoofdpijn heeft mij geïnspireerd om Move & Mind op te richten. Ik deel graag mijn opgedane kennis en ervaring vanuit mijn opleidingen en persoonlijke zoektocht. 

Chronische pijn bij kinderen is een heel groot probleem. De cijfers over hoe vaak dit voorkomt zijn alarmerend hoog. Onlangs woonde ik een lezing bij van dr. W. Mulder (jeugdarts, arts M&G/MPH) van het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid. Hij vertelde dat 10-15% van de jongeren last heeft van somatisch onvoldoende verklaarde klachten (SOLK) en dat 1 op de 5 kinderen in de GGZ SOLK heeft. Dr. Eccleston van de University of Bath bevestigd in haar onderzoek deze cijfers en schrijf dat meer dan 15% van de kinderen kampt met chronische pijn.

Ik merk dat artsen vaak niet weten waar ze deze kinderen naar kunnen verwijzen en dat er een gebrek is aan makkelijk toegankelijke effectieve therapie. Van daaruit ontstond mijn missie:

“Move & Mind is ontstaan vanuit mijn missie om kinderen en jongeren met pijn of vermoeidheid vroegtijdig te helpen, zodat de klachten zo min mogelijk impact op hun leven krijgen.”

Multidisciplinaire samenwerking is heel belangrijk tijdens het behandelen van deze klachten. Vandaar dat we bij Move & Mind meerdere disciplines in huis hebben en nauw samenwerken in een team van aangesloten specialisten. We werken volgens ons eigen “Eerstelijns, multidisciplinair, wetenschappelijk onderbouwd, behandelprogramma voor kinderen en jongeren met pijn- en vermoeidheidsklachten”.

Bij Move & Mind bieden we wetenschappelijk onderbouwde, effectieve en multidisciplinaire therapie die voor iedereen toegankelijk is

Naast het geven van therapie deel ik graag kennis over chronische pijn- of vermoeidheidsklachten bij kinderen in de blog.

Hoe Marieke werkt

Ik ben goed het in gang zetten van verandering, zowel bij mezelf als bij anderen. Ik ben benieuwd wat iemand beweegt, wat iemand weerhoudt te bewegen en hoe iemand weer in beweging kan komen. Daarbij kijk ik zowel naar de fysieke als de psychische mogelijkheden middels kinderfysiotherapie, fysiotherapie en lichaamsgerichte coaching.
Mijn interesse blijft niet alleen bij (kinder)fysiotherapie en coaching, wetenschap (en dit vertalen naar praktijk) is iets waar ik passie voor heb.

Doordat ik zelf op hoog niveau heb geparticipeerd in de sport, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van training, ik combineer in mijn werk de daar verworven trainingsinzichten met de kinderfysiotherapie.

Dit alles leidt tot een behandeling volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten met uitdagingen voor de kinderen, aangepast op hun eigen ’topsport’ niveau, waarin er echt contact ontstaat en aandacht is voor de onderliggende instandhoudende factoren.

Ik werk met passie, enthousiasme en gedrevenheid. Ik ben ondernemend, creatief, ik hou van verbinding tussen mensen, diepgang, multidisciplinaire samenwerken en zorginnovatie.

De opleidingen van Marieke Versteegt

Bachelor Fysiotherapie | Hogeschool Leiden

Master Bewegingswetenschappen | VU Amsterdam

Master Kinderfysiotherapie | Hogeschool Utrecht

Sensorische integratietherapie | ESTASI

3 jarige Itip Opleiding | Itip school voor leven en werk

Marieke Versteegt werkt of heeft gewerkt voor

Move & Mind | Eigenaar & oprichter | Kinderfysiotherapeut & coach

Vogellanden, centrum voor revalidatie | Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper & Staffunctionaris Kwaliteit

SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) | Kinderfysiotherapeut & bewegingswetenschapper

Kinderfysiotherapie Elly van der Grift | Kinderfysiotherapeut & coach

Thim, hogeschool voor fysiotherapie | Gast docent kinderfysiotherapie

VU medisch centrum | Kinderfysiotherapeut

Revalidatiecentrum De Trappenberg | Kinderfysiotherapeut

Maatschap voor Fysiotherapie Papgaaij en Tegelaar | Fysiotherapeut

University of Tennessee | Bewegingswetenschapper

Gezondheidscentrum Merenwijk | Fysiotherapeut

Registraties en lidmaatschappen Marieke Versteegt

 • ABG code praktijk Move & Mind: 04079315
 • KNGF lid nummer Marieke Versteegt: 301152
 • KVK nummer Marieke Versteegt: 76839915

Over de medewerkers

Alle medewerkers zijn gespecialiseerd op het gebied van en pijn, vermoeidheid en daarnaast heeft ieder zijn eigen aandachtsgebied. We werken nauw samen en hebben onderling regelmatig overleg. Ze stellen zich graag aan je voor.

Over Nienke van Wijngaarden

Nienke van Wijngaarden Move & Mind De Bilt kinderfysiotherapeut

Nienke is kinderfysiotherapeut en werkt bij Move & Mind. Zij is gespecialiseerd in psychosomatische klachten bij kinderen en jongeren en is tevens hypnotherapeut.

Nienke heeft jarenlange ervaring in de revalidatie op de afdeling chronische pijn en vermoeidheid bij jongeren. Wat haar behandeling uniek maakt is dat ze graag gebruik maakt van technieken uit de mindfulness, yoga, ACT en hypnotherapie. Nienke coacht en helpt jou om jouw eigen antwoorden te vinden zodat je zo snel mogelijk weer zonder hulp en zonder klachten verder kan!

De opleidingen van Nienke van Wijngaarden

Fysiotherapie | Hogeschool Utrecht

Kinderfysiotherapie | Avans+ Breda

ACT | Psychfysio

Hypnotherapie | CCD

Nienke van Wijngaarden werkt of heeft gewerkt voor

Move & Mind | Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Hypnotherapeut

Rijndam Revalidatie | Kinderfysiotherapeut

Winnock Revalidatie | Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Fysio Oost | Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Parafit | Kinderfysiotherapeut

Middel East AID | Fysiotherapeut

Registraties en lidmaatschappen Nienke van Wijngaarden

 • AGB code Nienke van Wijngaarden: 04114362
 • KNGF lid nummer Nienke van Wijngaarden: 321686

Over Marloes Verheesen

Marloes Verheesen Move & Mind De Bilt ergotherapeut

Marloes werkt als ergotherapeut en kinderergotherapeut binnen Move & Mind en is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en (jong)volwassenen met sensorische integratieproblemen, aandacht- en/of leerproblemen en fijn motorische problemen. Daarnaast begeleidt Marloes (jong)volwassenen met vermoeidheidsklachten. Er wordt gewerkt aan bewustwording van gedragspatronen en energiemanagement met als doel meer balans te krijgen tussen belasting en belastbaarheid.
Marloes inventariseert waarin beperkingen worden ondervonden in het dagelijks leven en gaat samen met jou en jouw omgeving op zoek naar passende oplossingen. Marloes werkt lekker praktisch zodat jij snel weer kan doen wat je het liefste doet.

De opleidingen van Marloes Verheesen

Ergotherapie | Hogeschool Rotterdam

Post-HBO Kinderergotherapie | Ergotherapie Nederland

Post HBO Klinisch redeneren bij schrijfproblemen | Avans+

Sensomotorische Integratie | Els Rengenhart

Marloes Verheesen werkt of heeft gewerkt voor

Move & Mind | Ergotherapeut, Kinderergotherapeut, Sensorisch Integratietherapeut

Ergotherapiepraktijk M. Verheesen | Kinderergotherapeut

Paramedische Groepspraktijk | Ergotherapeut

Paramedisch Centrum Nieuwegein | Ergotherapeut

Registraties en lidmaatschappen Marloes Verheesen

 • Marloes Verheesen is lid van Vereniging Ergotherapie Nederland (EN)
 • Marloes Verheesen staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici: 79906548390

Over Willemien Schutrops

Willemien Schutrops kinderfysiotherapeut kindercoach

Willemien is bij Move&Mind werkzaam als fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, sensorisch integratietherapeut en kindercoach.

Ieder kind is uniek en volgt zijn eigen ontwikkeling. Sinds Willemien in 2002 werkzaam is als kinderfysiotherapeut is dat voor haar, nog steeds, het belangrijkste uitgangspunt voor het begeleiden van kinderen met verschillende soorten problematiek.

Willemien vindt het belangrijk dat kinderen hun eigen kracht en talent leren (her)kennen. Ze gaat samen met de kinderen, en hun ouders, op zoek naar wat voor hen de juiste weg is om te bewandelen. Om op die manier weer de baas te kunnen worden over hun eigen lijf, emoties en gedachten.

De opleidingen van Willemien Schutrops

Bachelor Fysiotherapie | Hogeschool Utrecht

Master Kinderfysiotherapie | Hogeschool Utrecht

Post HBO Kindercoach/counseler | BGL

Gedragsgeoriënteerde benadering bij SOLK voor kinderen en jongeren | DOK 18

F.O.K.- cursus (Thematische cursus Fysiotherapie en Ontwikkelingsstoornissen bij Kinderen van 0 tot 2 jaar | SBOK

Opleiding Sensorische Integratie Therapie | Anders Kijken naar Kinderen

Willemien Schutrops werkt of heeft gewerkt voor

Move & Mind | Kinderfysiotherapeut, Fysiotherapeut, Sensorisch Integratietherapeut

Fysiotherapie van Hattem | Kinderfysiotherapeut

Kinderfysiotherapie Nijkerk | Kinderfysiotherapeut, eigenaar

Bouwman en van Paassen Kinderfysiotherapie Nieuwegein | Kinderfysiotherapeut

Kinderfysiotherapie IJsselstein | Kinderfysiotherapeut, mede eigenaar

Oer kindercoaching, kinderfysiotherapie en babymassage | Kinderfysiotherapeut, Kindercoach

Registraties en lidmaatschappen Willemien Schutrops

 • AGB code Willemien Schutrops: 04103945

Over Lenneke Klapwijk

Lenneke Klapwijk Move & Mind kinderfysiotherapeut

Lenneke werkt als kinderfysiotherapeut, fysiotherapeut en sensorisch integratietherapeut / prikkelverwerkingstherapeut bij Move & Mind.

Lenneke geniet elke dag van het werken met kinderen en jongeren, haar passen enthousiasme tijdens het werk is dan ook niet te missen in de praktijk. Het is haar missie is om samen te zoeken de beste oplossingen en antwoorden op de gestelde vragen.

Lenneke is gespecialiseerd in diagnosticeren en behandelen/ adviseren van kinderen en jongeren met ontwikkeling- en prikkelverwerkingsproblemen. Ze duikt samen met jullie in het vraagstuk en blijf puzzelen totdat de laatste puzzelstukjes gevonden zijn. Ze helpt je om weer ontspannen en vol vertrouwen in het leven te staan.

De opleidingen van Lenneke Klapwijk

Bachelor Fysiotherapie | Hogeschool Utrecht

Opleiding Orthopedische Geneeskunde | Hogeschool Utrecht

Opleiding Sensorische informatieverwerking | Hogeschool Rotterdam

Master Kinderfysiotherapie | Hogeschool Rotterdam

Opleiding werken met aandacht en sensorische informatieverwerking | Hogeschool Rotterdam

Opleiding PCM voorkeurshouding bij zuigelingen en schedelomtrek meting | Hogeschool Rotterdam

Lenneke Klapwijk werkt of heeft gewerkt voor

Move & Mind | Kinderfysiotherapeut, Fysiotherapeut, Sensorisch Integratietherapeut

Fysiotherapie de Colvenier | Kinderfysiotherapeut en sensorisch integratietherapeut

Lenneke Klapwijk | Sensorische Informatieverwerking Therapeute

Ipse de Brugge | Kinderfysiotherapeut en sensorisch integratietherapeut

Actief Fysio | Kinderfysiotherapeut en sensorisch integratietherapeut

ASVZ | Kinderfysiotherapeut en sensorisch integratietherapeut

Fysiotherapie de Houwaart | Fysiotherapeut en sensorisch integratietherapeut

Registraties en lidmaatschappen Lenneke Klapwijk

 • AGB code Lenneke Klapwijk-Arnold: 04110539

Over Esther Molenaar

Move & Mind Esther Molenaar oefentherapeut

Esther is werkzaam als psychosomatische oefentherapeut bij Move&Mind.

Het is haar passie om kinderen en jongeren al op jonge leeftijd de handleiding van hun eigen lijf te laten ontdekken en te laten ervaren hoe zij controle kunnen hebben over hun eigen gedachten en lichaam.

Esther heeft 3 jaar lang op basisscholen gewerkt als (kinder)oefentherapeut waar ze de invloed van emoties, een laag lichaamsbewustzijn en zelfbeeld heeft gezien op het ontstaan en instandhouden van lichamelijke klachten bij kinderen. Binnen de praktijk van Move&Mind begeleidt ze kinderen en jongeren met emotieregulatieproblemen, buik- en hoofdpijnklachten, psychosomatische klachten slaapproblematiek, moeite met de prikkelverwerking en/of spanningsklachten. Via beweging en spel in combinatie met cognitieve en lichaamsgerichte oefeningen leert zij kinderen om te gaan met de klachten die zij ervaren.

De opleidingen van Esther Molenaar

Bachelor of Science Oefentherapie Mensendieck met de afstudeerrichting psychomotorische & psychosomatische oefentherapie l Hogeschool van Amsterdam

Specialisatie tot kinderoefentherapeut l Begeleidingstraject Kinderoefentherapie

Psychosomatische oefentherapeut i.o. l OPST opleidingen

NLP master Practitioner l UNLP

EFT: emotional freedom technique l UNLP

SlaapSlim-therapie l Slaapslim

Schijfmotorische vaardigheden l SchrijvenNL

Master Educational Needs (modules gericht op motoriek, gedrag en executieve functies) l Fontys Hogeschool

Aangepast sporten in revalidatie, onderwijs en vrije tijd l Hogeschool Windesheim

Esther Molenaar werkt of heeft gewerkt voor

Move & Mind | Kinderoefentherapeut, Oefentherapeut, Psychosomatisch Oefentherapeut

Intraverte l (Kinder)oefentherapeut

Cesartherapie de Lint l Psychosomatische oefentherapeut en slaapslimtherapeut

R.UIT l (Psychosomatische) oefentherapeut en slaapslimtherapeut

LUMC l Fysiotherapeut/oefentherapeut op de afdelingen KNO, pyschiatrie, gynecologie en reumatologie

Registraties en lidmaatschappen Esther Molenaar

 • Kwaliteits Register Oefentherapeuten registratienummer: 49104585193
 • Lid van de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM)
 • Aangesloten bij het Platform Kinderoefentherapie

Over de aangesloten specialisten

Alle aangesloten specialisten werken vanuit hun eigen praktijk. De specialisten werken nauw samen en hebben onderling regelmatig overleg. Ze stellen zich graag aan je voor.

Over drs. Hanna Pasanea

Over Ons Hanna Pasanea Psycholoog kinderen en jongvolwassenen, EMDR therapeut

Hanna werkt samen met Move & Mind vanuit haar eigen praktijk: Psychologie voor kind, jeugd en jongvolwassenen Hanna Helpt.

Hanna is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met angst en stemmingsklachten. Naast individuele behandelingen, biedt Hanna lichaamsgerichte groepsbehandelingen in combinatie met kickboksen. Samen met jou onderzoekt zij welke vaardigheden je kan inzetten om moeilijkheden aan te pakken.

De opleidingen van Hanna Pasanea

Pedagogische Wetenschappen | Universiteit van Utrecht

Postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog | RINO Groep Leiden

EMDR Kind en Jeugd | Basistraining en vervolgopleiding VEN

Hanna Pasanea werkt of heeft gewerkt voor

Hanna Psychologie voor Kind, Jeugd en Jong Volwassene | Eigenaar & Oprichter | GZ-psycholoog & EMDR therapeut

Altrecht | GZ-psycholoog, Orthopedagoog & EMDR-therapeut

De Jutters | GZ-psycholoog, Orthopedagoog & Behandelcoördinator

Karakter Kinder- en jeugdpsychiatrie | Orthopedagoog

Registraties en lidmaatschappen Hanna Pasanea

 • ABG code praktijk Hanna kind en jeugd psychologie: 94059420
 • Hanna Pasanea is lid van Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 • Hanna Pasanea is lid van Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGZP)

Over drs. Iris Komrij

Over ons Iris Komrij kinder- en jeugdpsycholoog EMDR therapeut Running therapeut

Iris Komrij werkt samen met Move & Mind vanuit haar eigen praktijk: Met aandacht centraal.

De opleidingen van Iris Komrij

Kinder en jeugd psychologie | VU Amsterdam

Procesgerichte ouderbegeleiding | RINO Groep

Basiscursus cognitieve gedragstherapie (met aandacht voor k&j) | RINO Groep Utrecht

Postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog | RINO Groep Utrecht

EMDR Kind en Jeugd | Basistraining en vervolgopleiding VEN

Schematherapie voor Adolecenten | Virenze Riagg Academy

EMDR bij SOLK

Pijneducatie in de praktijk | Transcare academy

WISC-V conversietraining | Pearson Academy

Positieve psychologie in de praktijk | RINO groep

Iris Komrij werkt of heeft gewerkt voor

Met aandacht centraal|Eigenaar & oprichter | GZ psycholoog & EMDR therapeut

Psychologen praktijk Nieuwegein | GZ psycholoog

Pijn & Mobiliteit | GZ-psycholoog

Jeugd Riagg NHZ |GZ-psycholoog & kinderpsycholoog

Dokter Bosman | GZ-psycholoog & kinderpsycholoog

Symfora | Sociotherapeut & Milieu therapist

Registraties en lidmaatschappen Iris Komrij

 • ABG code praktijk met aandacht centraal: 94062929
 • Iris Komrij is lid van Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 • Iris Komrij is lid van Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGZP)
 • Iris Komrij is EMDR en Running therapeut

Over drs. Mira Kurris

Over Ons Mira Kurris Haptotherapeut voor kinderen en volwassenen

Mira werkt samen met Move & Mind vanuit haar eigen praktijk: Mira Vita.

De opleidingen van Mira Kurris

Mens & Arbeid | Fontys Hogeschool

Human Resource Science | Universiteit van Tilburg

Haptotherapie | Academie voor Haptotherapie Doorn

Mira Kurris werkt of heeft gewerkt voor

Praktijk Mira Vita |Eigenaar & Oprichter | GZ Haptotherapeut & Coach

EBN | HR Manager

Solvay | HR teamleider

HDC Media | HR Consultant

Registraties en lidmaatschappen Mira Kurris

 • ABG code praktijk MiraVita haptotherapie en coaching: 90063233
 • Mira Kurris is lid van Vereniging voor Haptotherapeut VVH: Lidnummer 779A